ZEW KRWI

Forum sojuszu ZEW KRWI istniejącego w grze Vis Arcana

#1 2009-04-11 01:10:39

mlody_bo

Użytkownik

1547680
Zarejestrowany: 2009-01-11
Posty: 40
Punktów :   

grill z kabli ADSL :P

zawijane roladki wieprzowe:

miesko wieprzowe
boczek wedzony
papryka
grzybki(moga byc pieczarki)
majeranek
ser plesniowy (prawdziwy, smierdzacy z plesnia a nie dojrzewajacy shit)
czosnek

bejca:
przede wszystkim piwo jest potrzebne 1\4 do bejcy reszta do gardla
oliwa, troszke miodku, jalowiec (cale kulki) , 2\3 szklanki wody z sola(wymieszane-najlepiej zagotowac), kolendra, wywar z cebuli (0,5szklanki) pieprz caly(ziarenka) i reszte ziolek to jakie tam sypniesz
troche pikanterii:
"chili schoten ganz" firmy SonnentoR lejesz olej do malego garnuszka czekasz az sie nagrzeje i wrzucasz 3papryczki na okolo 30-50sec powinny zaczac brazowiec, wywalasz papryczki i lejesz do bejcy 3-4lyzeczki oleju po papryczkach (ostroznie bo kurewsko ostre)

przepis:
miesko natrzec ziolami i czosnkiem i wrzucic do bejcy i niech sobie czeka na nas przez cala noc.

rano kiedy powita nas nowy wspanialy dzionek nadchodzi znowu czas na kucharzenie a wiec do roboty

farsz:
papryke skroic na drobne kawalki, boczek tez no i pieczarki tez, pokrojone pieczarki troche zgniesc aby nie robily sztucznego tloku, zagniatamy je z roztartym majerankiem.

sedno sprawy:
farsz rolujemy w miesko i wiazemy sznureczkiem lub zszywamy wykalaczkami (dla bardziej abbitnych polecam owiniecie roladek jeszcze plasterkiem boczku.

bierzemy brytfanke wlewamy:
1.
albo bejce i dusimy w niej i sprawa z glowy. smacznego

2.
albo malusko bejcy +wylowiony rozmiekniety pieprz i podpiekamy

do podpieczonego mieska dodajemy sos smietanowo koprowy lub pieprzowy, pieczemy jeszcze chwilke i jest git.


jak komus nie smakowalo niech sie powiesi bo ma zjebany smak smacznego

Offline

 

#2 2009-04-11 15:42:00

mlody_bo

Użytkownik

1547680
Zarejestrowany: 2009-01-11
Posty: 40
Punktów :   

Re: grill z kabli ADSL :P

jajka faszerowane jajkami w skrocie: Ale Jaja

skladniki:

jaja
pietruszka
szczypiorek
pieprz czarny i ziolowy
bulka tarta

robienie sobie z kogos jajec:
jaja gotujemy na twardo i kroimy je wzdloz   czyli tak:  (l)
musimy miec do tego ostry noz bo sie ich stricto nie kroi tylko obstukuje tak aby skorupka sie nie potlukla i przecinamy jajco.
wyjmujemy jajo ze skorupki i rozdrabniamy byle by nie za bardzo (troszke mniej niz paste jajeczna).
siekamy duuuuzo pietruszki i 3x mniej szczypiorku
wszystko mieszamy razem dodajac przyprawy i troszke bulki tartej (mieszamy lapkami jak ciasto a nie ustrojstwem jakims) i wsadzamy do wczesniej wydrazonych skorupek.
od strony farszu obtaczamy bulka tarta i gotowe

podawac podsmazone z patelni. smacznego !

Ostatnio edytowany przez mlody_bo (2009-04-11 15:43:42)

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
GotLink.plObszywanie kierownic skórą