Forum sojuszu ZEW KRWI istniejącego w grze Vis Arcana
zawijane roladki wieprzowe:
miesko wieprzowe
boczek wedzony
papryka
grzybki(moga byc pieczarki)
majeranek
ser plesniowy (prawdziwy, smierdzacy z plesnia a nie dojrzewajacy shit)
czosnek
bejca:
przede wszystkim piwo jest potrzebne 1\4 do bejcy reszta do gardla
oliwa, troszke miodku, jalowiec (cale kulki) , 2\3 szklanki wody z sola(wymieszane-najlepiej zagotowac), kolendra, wywar z cebuli (0,5szklanki) pieprz caly(ziarenka) i reszte ziolek to jakie tam sypniesz
troche pikanterii:
"chili schoten ganz" firmy SonnentoR lejesz olej do malego garnuszka czekasz az sie nagrzeje i wrzucasz 3papryczki na okolo 30-50sec powinny zaczac brazowiec, wywalasz papryczki i lejesz do bejcy 3-4lyzeczki oleju po papryczkach (ostroznie bo kurewsko ostre)
przepis:
miesko natrzec ziolami i czosnkiem i wrzucic do bejcy i niech sobie czeka na nas przez cala noc.
rano kiedy powita nas nowy wspanialy dzionek nadchodzi znowu czas na kucharzenie a wiec do roboty
farsz:
papryke skroic na drobne kawalki, boczek tez no i pieczarki tez, pokrojone pieczarki troche zgniesc aby nie robily sztucznego tloku, zagniatamy je z roztartym majerankiem.
sedno sprawy:
farsz rolujemy w miesko i wiazemy sznureczkiem lub zszywamy wykalaczkami (dla bardziej abbitnych polecam owiniecie roladek jeszcze plasterkiem boczku.
bierzemy brytfanke wlewamy:
1.
albo bejce i dusimy w niej i sprawa z glowy. smacznego
2.
albo malusko bejcy +wylowiony rozmiekniety pieprz i podpiekamy
do podpieczonego mieska dodajemy sos smietanowo koprowy lub pieprzowy, pieczemy jeszcze chwilke i jest git.
jak komus nie smakowalo niech sie powiesi bo ma zjebany smak smacznego
Offline
jajka faszerowane jajkami w skrocie: Ale Jaja
skladniki:
jaja
pietruszka
szczypiorek
pieprz czarny i ziolowy
bulka tarta
robienie sobie z kogos jajec:
jaja gotujemy na twardo i kroimy je wzdloz czyli tak: (l)
musimy miec do tego ostry noz bo sie ich stricto nie kroi tylko obstukuje tak aby skorupka sie nie potlukla i przecinamy jajco.
wyjmujemy jajo ze skorupki i rozdrabniamy byle by nie za bardzo (troszke mniej niz paste jajeczna).
siekamy duuuuzo pietruszki i 3x mniej szczypiorku
wszystko mieszamy razem dodajac przyprawy i troszke bulki tartej (mieszamy lapkami jak ciasto a nie ustrojstwem jakims) i wsadzamy do wczesniej wydrazonych skorupek.
od strony farszu obtaczamy bulka tarta i gotowe
podawac podsmazone z patelni. smacznego !
Ostatnio edytowany przez mlody_bo (2009-04-11 15:43:42)
Offline